{ "title": "Cevizli Kakaolu Kek", "image": "https://www.kakaolukek.gen.tr/images/cevizli-kakaolu-kek.jpg", "date": "20.01.2024 04:53:37", "author": "Bayduralp", "article": [ { "article": "Cevizli kakaolu kek, çaya eşlik edebilecek yapılışı kolay bir kektir. Özellikle beş çaylarının yanında lezzetli bir tercihtir. Bu harika tarifi misafirleriniz içinde yapabilirsiniz.

Cevizli kakaolu kek için malzemeler
Cevizli Kakaolu Kek Nasıl Yapılır?

Derin bir çırpma kabının içerisine yumurtaları ve şekeri alalım, mikser yardımı ile şeker iyice eriyene kadar çırpalım. Bu işlemin arkasından çırpma kabının içerisine sıvı yağı ve kakaoyu ekleyip, çırpma işlemine devam edelim. Ayrı bir kabın içerisine unu, vanilyayı ve kabartma tozunu bir elek yardımı ile eleyip, çırpılmış karışıma ilave edelim. Malzemenin tamamını bir süre daha çırpalım ve son olarak kıyılmış olan cevizi ilave edelim.

Pişirme aşamasına gelen hamuru alt kısmına yağlı kâğıt kapladığımız tepsiye dökelim. Kek hamurunun içerisinde hava kalmaması için tepsiyi yumuşak bir zemin üzerine yerden 3 santim yukarıya kaldırıp, yavaşça yere bırakalım. Bu işlemi ritmik bir şekilde birkaç defa tekrar edelim. Bu işlem sayesinde kek daha fazla kabaracaktır. Önceden ısıtılmış olan 250 derece fırına keki koyalım. Yaklaşık 30 dakika pişen keki bir kürdan yardımı ile kontrol edelim. Kürdanı kekin en kalın yerine batırıp, kuru bir biçimde çıktığını gördüyseniz kek pişmiş demektir.

Pişen keki soğuması için bir kenara bırakalım ve kek soğuduktan sonra dilimleyelim. Aksi takdirde sıcak dilimlenen kek hamur olacaktır. Dilimlenen kekler artık servis aşamasına gelmişlerdir. Servis tabağına aldığınız keklerin daha da hoş görünmeleri için, ikiye bölünmüş ceviz içi ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }