{ "title": "Ev Yapımı Kakaolu Puding", "image": "https://www.kakaolukek.gen.tr/images/ev-yapimi-kakaolu-puding.jpg", "date": "19.01.2024 17:42:18", "author": "kader aslan", "article": [ { "article": "Ev yapımı kakaolu puding, ev hanımlarının ilk tercihi kolay olsun, bulaşığı çok çıkmasın, doğal ve besleyici olsun, evdeki malzemelerle her an istediğimiz zaman yapabilmektir ve tabi ki de tadının muhteşem olması, herkesten beğeni alınması en çok hoşumuza giden taraftır. Elbette ki herkesin evinde hangi malzeme bulunur, bulunmaz bilemeyiz ama vereceğim ev yapımı kakaolu puding için, özellikle ev yapımı tatlıları sevenler ve evinde yapmaya çalışan birçok insanın evinde bulunan malzemelerdir. Yapması çok kolay, basit ve bir o kadar çabuk kısa bir zaman alır. Ev yapımı kakaolu puding için adından da belli olduğu gibi kakao olmazsa olmaz. Akşam işten eve geldiniz ve geç saat oldu canınız çikolata çekti ama baktınız ki evde çikolatanız kalmamış çikolata namına sadece kakao var ne yapabilir kakaolu bir puding çikolatanın yerini o an için tutacaktır ve rahat uyumamızı sağlayacaktır. Bunun tersini de düşünebiliriz canımız kakaolu puding çekti ama evde kakao yok bitter çikolata var evet kakao yerine onu kullanabiliriz. Vereceğim tarifta eğer bitter çikolata kullanmak isterseniz, tarifteki kakao ve tereyağını çıkarınız, şekeri 30 gram azaltın ve bu iki malzemenin yerine 100 gram %70'i kakao olan bitter çikolatayı küçük, ince parçalar halinde doğrayarak kullanınız. Kakao oranı daha az bir bitter çikolata kullanacaksanız yine kakao ve tereyağını çıkararak %45 şekeri azaltarak kullanınız. Diğer malzemelerimizde bir değişiklik yapamadan kullanmamız gerekiyor.

Ev yapımı kakaolu puding malzemeleri
Ev yapımı kakaolu puding nasıl yapılır?

6 adet servis bardağı ya da kâse dedik fakat hazırlıyacağınız porsiyonun küçüklüğüne veya büyüklüğüne göre daha az kullanabilirsiniz. Ben size 90 ml'lik düşünerek kaseleri 6 adet dedim porsiyon tercihinize bağlı. Kakao, nişasta, şeker ve tuzu (Çok az) orta boy bir tencerede tel çırpıcı ile karıştırınız üzerine sütü ilave ediniz. Orta ateşte kaynayıncaya kadar sürekli karıştırınız malzemelerde topaklanma ve tencerenin dibine yapışmaması için bu önemli, kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve tereyeğı ile vanilyayı ekleyin koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırınız. Koyuluğunu kontrol etmek için çıpma telini yukarı kaldırın ve akışkanlığına bakın eğer çırpma telinde akmıyor ufak göbekler halinde dökülüyor ise kıvamı tutmuş demektir yoksa bir süre daha kıvamı kontrol ederek kısık eteşte kaynatmaya devam ediniz. Kıvam tuttuktan sonra ocağı kapatarak hiç bekletmeden servis bardaklarınıza ya da kaselere paylaştırınız. Bardaklarınızı ya da servis kaselerinizi yarım saat beklettikten sonra buzdolabına en az iki saat bekletmek üzere koyunuz. Soğuduktan sonra üzerini isterseniz Hindistan ceviziyle süsleyerek servis yapabilirsiniz. Hemen tüketmeyecekseniz kaselerin veya servis bardaklarının üzerini sterç filmle kapatarak buzdolabında 3-4 gün boyunca muhafaza edebilirsiniz. Tabakta servis yapmak isterseniz servis kasesi veya bardaklarınızı tabağın üzerine ters çevirerek hafifçe silkeleyerek tabağa oturmasını sağlayarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }