{ "title": "Fındıklı Kakaolu Kurabiye", "image": "https://www.kakaolukek.gen.tr/images/findikli-kakaolu-kurabiye.jpg", "date": "21.01.2024 12:10:02", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Fındıklı kakaolu kurabiye, yapımı kolay, lezzetli kurabiye tariflerinden biridir. Özellikle çocuklu evlerde her zaman değişik kurabiyeler yapılır. Anneler çocuklarının daha sağlıklı beslenmesini ister. Bu yüzden evde kendi hazırladıkları atıştırmalıkları çocuklarının yemesini ister. Bu hazırladığımız fındıklı kakaolu kurabiye tarifi bu ihtiyacınızı görür. Çünkü hem lezzetli hem besleyici hem de kolay bayatlamayan bir kurabiyedir. Ani gelen konuklarınız içinde güzel bir ikramlık olur. Biraz sabırsızlandık sanırım, gecikmeden kurabiyeleri birlikte hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Fındıklı kakaolu kurabiye için gerekli malzemeler
Fındıklı kakaolu kurabiye nasıl yapılır?

Yoğurma kabının içerisine margarin ve unu alarak, ellerinizle ikisini yoğurmaya başlayın. Margarin oda sıcaklığında olduğunda bunu daha kolay yaparsınız. Hamur ıslak kuma benzer bir hale gelecektir. Ardından içine sıvı yağı, yoğurdu, vanilya ve kabartma tozunu, yumurtanın sadece sarısını ve kakaoyu ilave edin. Yumurta akını kurabiyelerin üzerinde kullanacağız. Malzemeleri yoğurmaya başlayın. Kulak memesi gibi bir hamur elde etmelisiniz. Un miktarı az gelirse biraz ilave edebilirsiniz. Daha sonra kurabiye hamurunu 15-20 dakika kadar buzdolabında dinlenmesi için bekletin.

Sizlerde bu arada diğer hazırlıkları tamamlayın ve fırın tepsisini yağlayın. Fırını 175 dereceye ayarlayın ısıtmaya başlayın. Bir kâsenin içinde yumurta akını çırpın. Hamuru dolaptan alıp, uygun boyda şekiller vererek yumurta akına batırın. Bunu fındık içine batırın ve tepsiye yerleştirin. Kurabiye tamamen fındık içine bulansın. Hamurun tamamını şekillendirdikten sonra, tepsiyi ısınan fırına koyun. Üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Ancak kurabiyelerin kızarmamasına dikkat edin. Aksi halde fındıklı kakaolu kurabiye bisküvi kıvamında olur. Fırından çıkardığınızda kurabiyeler ılındığında ikramınızı yapabilirsiniz. Kalanlarını cam bir kavanozun içinde saklarsanız uzun süre tazecik kalırlar.

Afiyet olsun.
" } ] }