{ "title": "Haşhaşlı Kakaolu Kurabiye", "image": "https://www.kakaolukek.gen.tr/images/hashasli-kakaolu-kurabiye(1).jpg", "date": "21.01.2024 22:13:44", "author": "furkan soğancı", "article": [ { "article": "
Haşhaşlı kakaolu kurabiye, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakan, gevrekliği ile yenildiğinde kıtır kıtır bir kıvama sahip olan muhteşem bir kurabiye tarifidir. Diğer kurabiye tariflerinin yanı sıra içinde bulunan iki ayrı lezzet olan kakao ve haşhaş bu tarifi daha güzel ve daha muhteşem bir hale getirmektedir. Evinize ve gelecek olan misafirleriniz için gönül rahatlığı ile yapacağınız bu muhteşem lezzete sahip olan kakaolu haşhaşlı kurabiye tarifinin bir diğer özelliği ise yapımının oldukça kolay ve pratik olmasıdır. Herkesin kolaylıkla yapabileceği bu tarifi ayrı bir aşama olarak şerbete batırarak yapılması ise bu lezzete daha güzel bir tat ve kıvam verecektir. İşte hu kadar lezzetli olan yapımı ile de kolay ve basit olan haşhaşlı kurabiye tarifinin yapılışını beraber inceleyelim;

Haşhaşlı kakaolu kurabiye için gerekli malzemeler
Şerbeti için
Haşhaşlı kakaolu kurabiye nasıl yapılır?

Öncelikle tereyağı ve toz şekeri geniş bir kanın içine alarak iyice yoğurun. Daha sonra yumurtaları da koyarak güzelce yoğurduktan sonra kabartma tozunu ve kakaoyu ekleyin. Kulak memesi kıvamında olmasını istediğimiz hamurun içine yavaş yavaş unu ekleyerek iyice yoğurun ve yaklaşık olarak beş dakika kadar dinlenmeye bırakın. Bir fırın tepsisinin içine yağlı kâğıt koyun ve hazırlamış olduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğü kadar bir parça alarak yuvarlayın.

Bir kabın içerisine haşhaşları koyun ve ceviz büyüklüğündeki hamurun her yerini haşhaşa bulayın ve yağlı kâğıdın üzerine dizin. Daha önceden ısıtılmış olan 200 derecelik fırında kurabiyelerin üzerine çatlak bir kıvam alıncaya kadar pişirin. Kurabiyeler pişene kadar diğer taraftan da şerbetini hazırlamaya başlayabilirsiniz. Bir tencerenin içerisine toz şeker ve su konularak ocağın üzerinde kaynamaya bırakın. Şerbet kaynamaya başlayınca içine limon suyu da eklenir ve beş dakika kadar daha kaynatılarak kullanıma hazır bir hale getirilir. Fırından çıkartmış olduğumuz kakaolu haşhaşlı kurabiyeler ılık bir hal alınca üzerine ılık olan şerbet dökülür ve beş dakika şerbet içinde bekletilir. Tüm bu işlemler bittikten sonra işte haşhaşlı kakaolu kurabiyeler servis edilmeye hazır bir hale gelmiş demektir.

Afiyet olsun.
" } ] }