{ "title": "Islak Kakaolu Kek", "image": "https://www.kakaolukek.gen.tr/images/islak-kakolu-kek.jpg", "date": "20.01.2024 13:58:09", "author": "Kadriye Özen", "article": [ { "article": "
Islak kakaolu kek tarifi çok eskilere dayanır. Çocukluğumuzun, gençliğimizin, annelerimizin, altın günlerinin, özel günlerimizin, doğum ve evlilik yıldönümlerimizin vazgeçilmezidir. Bol çikolatalıymış gibi görünmesi, ıslak olması bütün yiyenleri kendisine hayran bırakır.

Islak kakaolu kek malzemeleri
Islak Kakaolu Kek Nasıl Yapılır?

Islak kakaolu kek yapmak için genişçe bir kaba alıyoruz Yumurta ve şekeri Mikserle bir güzel çıkıyoruz sıvı yağını sıvı sütünü ve kakao ekliyoruz. Çırpmaya devam ediyoruz. Hazırladığınız karışımdan 1 su bardağı veya biraz fazla isteğe göre ayırıyoruz, bir kenara bırakıyoruz. Daha sonra yaptığımız karışımın içine un, kabartma tozu, vanilya ekliyor ve karıştırıyoruz ve kek kalıbına yağlıyoruz. Hazırladığımız karışımı kek kalıbına döküyoruz. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırına koyuyor, 20-25 dakika kadar pişiriyoruz. Pişen ıslak kakaolu keki fırından alıp servis tabağına koyuyoruz bir kenara ayırdığımız karışımı ıslak kakaolu kekin üzerine döküyoruz sonra Hindistan cevizi seviyoruz.

Islak Kakaolu Kek ile İlgili Notlar

Islak kakaolu kek tarifi için hazırlamış olduğumuz karışımdan bir su bardağı ayırdığımız ve kek piştikten sonra üzerine dökülmüş döktüğümüz sosun kullanılmasında hiçbir sakınca yoktur. Fakat süt var yumurta var diyerek kafanızda soru işareti oluyorsa, yarım çay bardağı süt ekleyerek bir taşım kaynatabilir soğuduktan sonra kullanabilirsiniz. Islak kakaolu kek için kullandığımız tepsi orta boy olmalı dikdörtgen borcam ise küçük borcamın bir büyüğü olmalı yaptığımız ıslak kakaolu kek için mutlaka kendi ölçülerimize oluşturmaya çalışın tepsi ölçünüzü malzeme miktarınızı bir kenara not edin. Çünkü un değişken bir malzemedir yetiştiği yöreye tohumuna ve mevsim şartlarına göre değişiklik gösterebilir unu kullanırken mutlaka eleyiniz.

Afiyet olsun!
" } ] }