{ "title": "Islak Kakaolu Kurabiye", "image": "https://www.kakaolukek.gen.tr/images/islak-kakaolu-kurabiye.jpg", "date": "19.01.2024 18:38:27", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Islak kakaolu kurabiye, oldukça beğeni kazanan, deneyenlerin pişman olmayacağı ve özel tarifleri arasında yer alacak, klasik kurabiye tariflerinden sıkılanlar için alternatif bir tarif. Yalnızca ıslak kakaolu kurabiye demek tarife karşı haksızlık olabilir. Adeta browni tadında, içi yumuşacık ve kek versiyonunda bir tarif olan ıslak kakaolu kurabiye, küçük büyük herkesin beğenisine sunulabilecek bir lezzettir. Şerbetli yapısı tatlı krizlerinde kurtarıcı olacak. Özel günlerde, kendinizi şımartmak istediğinizde, eşinize, çocuklarınıza, sevdiklerinize gönül rahatlığı ile pratik bir şekilde hazırlayıp, sunum yapabilirsiniz.

Islak kakaolu kurabiye için gerekli malzemeler
Şerbeti için
Islak kakaolu kurabiye nasıl yapılır?

Islak kakaolu kurabiye için ilk olarak şerbet hazırlanır. Toz şeker ve su uygun bir tencerenin içine alınarak önce şeker eriyene kadar karıştırılır. Daha sonra ocağa alınıp 8 dakika kadar kaynatılır. 8 dakikanın sonunda limon suyu eklenir ve bir taşım daha kaynatılarak ocaktan alınır. Şerbet ilk sıcaklığını attıktan sonra buzdolabında 1 saat kadar bekletilir.

Çukur bir kabın içine, kakao, yumurta, sıvıyağ, pudraşekeri ve toz şeker karışımı, vanilya eklenerek homojen şekilde yoğrulur. İyice yoğrulduktan sonra üzerine yavaş yavaş un ve kabartma tozu eklenip, yoğrulmaya devam edilir. Hamur ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğurma işlemi sürmelidir. Hazır hale gelen hamurun üzerine nemli bir bez kapatılır ve 15 dakika dinlendirilir. Dinlenme süresi tamamlandıktan sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve avuç içinde yuvarlanır. Fırın kabına pişirme kâğıdı serilip, şekil verilen kurabiyeler kaba sıralanır. Fırın 200 derecede ısıtılır ve ısınmış fırına kurabiyeler verilerek yaklaşık 20 dakika pişirilir. Kurabiyeler çatlayacaktır, çatladığında pişmiş demektir. Buzdolabına atılan şerbet dolaptan alınır ve kurabiyeler henüz sıcakken soğuk şerbete batırılıp, çok bekletilmeden çıkartılır. Şerbetlenen kurabiyeler servis tabağına dizilir. Bu aşamada Hindistan cevizine bulanabilir. Hazır hale gelen kurabiyelerin üzeri kapatılarak buzdolabına alınır ve bir gece bekletilir. Ertesi gün gönül rahatlığıyla servise sunulabilir.

Afiyet olsun.

" } ] }