{ "title": "Islak Kek Tarifi", "image": "https://www.kakaolukek.gen.tr/images/islak-kek-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 07:37:02", "author": "Berkkan", "article": [ { "article": "Islak Kek İçin Malzemeleri
Islak Kek Sosu İçin Malzemeleri
Islak Kek Nasıl Yapılır?

Islak kek hamurunu hazırlamaya başlamadan önce sosunu hazırlayın. Teflon bir tencereye 1 litre süt ve 1 paket bitter çikolatalı puding dökün ve orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırın. Islak kek sosu piştikten sonra soğumaya bırakın. Derin bir kaba 4 adet yumurta ve 2 su bardağı toz şeker ilave edin ve köpük oluncaya kadar mikserle 5 dakika boyunca çırpın.1 su bardağı süt ve 1 su bardağı sıvı yağ ilave ederek 5 dakika daha çırpın. Daha sonra 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı elekten geçirerek karışıma dökün ve kıvamını alana kadar mikserle çırpın. Islak kek hamuru hazır olduktan sonra bir fırın kabını yağlayın ve karışımı dökün. Fırının ayarını 180 dereceye getirin ve 10 dakika ısıtın. Fırın ısındıktan sonra fırın tepsisini koyun ve ilk 10 dakika boyunca asla fırının kapağını açmayın. Eğer açarsanız ıslak kek hamuru kabarmaz ve söner. Bir kürdan batırarak pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. Kürdan batırdığınız da kuru çıkıyorsa ıslak kek pişmiş demektir. Yaklaşık olarak 30 dakika pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarın ve dilim olarak kesin. Daha sonra soğumuş olan ıslak kek sosunu eşit bir şekilde dökün ve soğumaya bırakın. Islak kek hazır. Soğuk servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }