{ "title": "Kakaolu Bisküvili Rulo Pasta", "image": "https://www.kakaolukek.gen.tr/images/kakaolu-biskuvili-rulo-pasta.jpg", "date": "20.01.2024 22:44:39", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Kakaolu bisküvili rulo pasta, şerbetli tatlılara nazaran sütlü tatlı tercih edenlerdenseniz ve tatlı krizi yaşıyorsanız bu pasta tarifini deneyerek mükemmel bir lezzetle tanışabilirsiniz. Ağır şerbetli tatlılar özellikle kadınlar için tehlike oluşturmaktadır. Kilo kontrolü yapan ya da kilo vermek isteyen, aynı zamanda tatlılardan vazgeçemeyen kadınlara özel bir tariftir. Diyabet hastaları içinde tatlı ya da pasta yemek hayaldir. Oysaki kakaolu rulo pasta diyabet hastaları içinde aşırıya kaçılmadığında iyi bir alternatif olacaktır. Şeker ihtiyacını karşılamak, tatlı krizini bastırmak, misafirlerinize çayın yanında hoş bir ikramlık için bu pastayı tercih edilebilir, mutfaklarınızda kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Çok basit olmasına rağmen ortaya mükemmel bir görüntü ve lezzet çıkarabileceğiniz kakaolu bisküvili rulo pasta kreması tam kıvamında olduğunda sonucun başarısız olması imkânsız. Bu nedenle krema kıvamına çok dikkat edilmelidir. Krema ne kadar fazla çırpılırsa o kadar akışkan ve güzel olur.

Kakaolu bisküvili rulo pasta için gerekli malzemeler
Kakaolu bisküvili rulo pasta nasıl yapılır?

Kolaylıkla harikalar yaratabilecek, bu pasta ile evinizin yıldızı olabileceksiniz. Kakaolu bisküvili pasta için ilk önce uygun bir tencerenin içine margarin alınıp eritilir. Üzerine un eklenerek, unun kokusu çıkana kadar kavrulur. Kavrulan unun üzerine sicim şeklinde süt ilave edilir ve bir yandan topak olmaması için devamlı karıştırılır. Ocağın altı kısık olmalıdır. Son olarak vanilya ve toz şeker de eklenir ve koyulaşıncaya kadar kaynatılır. Krema göz göz olduktan sonra ocaktan alınır. Ocaktan alınan krema mikserle 5 dakika boyunca çırpılarak pürüzsüz bir hal alması sağlanır.

Kakaolu bisküviler mutfak robotuna atılarak un haline gelene kadar ezilir. Bu işlem elle de yapılabilir. Ezilen bisküviler geniş bir tepsinin tabanına yayılır. Bisküvilerin üzerine krema dökülür ve bisküvilerin tamamen üzeri kremayla kapatılır. Bu aşamadan Hindistan cevizi ve ceviz içi serpilebilir. Kakaolu bisküvili pastanın üzeri streclenerek buzdolabına atılır. Birkaç saat buzdolabında dinlendirildikten sonra uzun dilimler halinde kesilir. Her bir dilimin arasına yeteri kadar muz yerleştirilip rulo şeklinde katlanır. Rulo boyutu tercihe göre değişebilir. Rulo halinde katlanan pasta uygun bir servis tabağına dizilerek servise sunulur.

Afiyet olsun.
" } ] }