{ "title": "Kakaolu Çatlak Kurabiye", "image": "https://www.kakaolukek.gen.tr/images/kakaolu-catlak-kurabiye.jpg", "date": "20.01.2024 02:56:39", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Kakaolu çatlak kurabiye, eğer kıvamını yakaladıysanız mükemmel bir kurabiye tarifidir. Piştiğinde yayılmayan, çatlak görünümde olan kurabiyeler oldukça leziz oluyor. Yerken ağızda dağılıyor. Verdiğimiz ölçüden yaklaşık 18-19 adet kakaolu çatlak kurabiye çıkıyor. Bunu bir fırın tepsisinde rahatlıkla pişirebilirsiniz. Kurabiyenin malzemelerinde kullanacağınız su bardağı normal ölçüde 250 ml kadar olsun. Çay bardağı da standart boyda olsun. Buna uyarsanız kurabiyeleriniz pişerken dağılmadan harika şekilde çatlak olur. Bunları konuştuktan sonra kurabiyeleri hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Kakaolu çatlak kurabiye için gerekli olan malzemeler
Kakaolu çatlak kurabiye nasıl yapılır?

Kurabiyenin hamuru için geniş bir kâseyi önümüze alalım. İçinde sıvı yağı, kakao, toz şeker, vanilyayı iyice karıştıralım. Buna yumurtaları tek tek ilave ederek çırpmaya başlayalım. Hepsi bitince karışımın içine tuzu, kabartma tozunu ve unu koyarak elimizle yoğurmaya başlayalım. Hamurun kıvamı hafifçe elinize yapışacak şekilde olmalıdır. Daha sonra hamurun üstünü streç filmle kaplayın. Bunu buzdolabına kaldırın. Hamurun dinlenmesi için en az 4-5 saate ihtiyacınız olacak. Bu yüzdem kakaolu çatlak kurabiye yapımına sabahtan başlamanızı öneririz.

Kurabiye hamuru yeterince dinlendikten sonra dolaptan çıkarın. Fırın tepsisine yağlı kâğıt açın. Bir kâseye de pudra şekeri alın. Kurabiyeleri şekillendirirken biraz hızlı olmalısınız. Kıvamı yumuşak bir hamur olduğundan biraz zorlanabilirsiniz. Elinizle yeteri miktarda hamur alıp, hızla bunu pudra şekerine bulayın ve tepsinin içine bırakın. Şekillerini pek düzeltmeyin, lop lop kurabiye hamuru olsun. Bu arada fırını 160-170 derecede ısıtmaya başlamalısınız. Kurabiyeleri şekillendirmeniz bitince hemen fırına atın. Yaklaşık 12-13 dakikada kakaolu çatlak kurabiye istediğiniz kıvamda pişmiş olacak. Süreyi kaçırmamak için başında beklemenizi öneririz. Daha sonra fırından alın ve ılındıktan sonra servisinizi yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }