- 1 su bardağı çiğ krema
- 1 paket toz krem şanti
- 90 gram kadar bitter çikolata
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
Kakaolu Cupcake Nasıl Yapılır?
İlk önce krema karışımını hazırlamakla başlamalıyız. Çiğ kremayı küçük bir bir tencereye alınız ve kısık ateşte karıştırarak kaynatmaya başlayınız. Krema kaynadıktan sonra kremayı ocaktan alınız.
90 gram kadar olan bitter çikolatayı parçalara ayırınız. Parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı, kremanın içerisine ekleyiniz ve karıştırınız.
Kremanın kendi sıcaklığı içerisinde bitter çikolatanın erimesini sağlayınız. Oda sıcaklığı içinde soğuyan erimiş bitter çikolata karışımının içerisine toz krem şanti ve pudra şekerini de ekleyiniz. Tel bir çırpıcı ile hızlı olarak çalıştırılan mikser ile çırptığınız krema karışımını 1-2 saat buzdolabı içerisinde soğumaya bırakınız.
Yumurtaları ve toz şekeri derin bir kaba boşaltıp mikser ile yine yüksek hızda krema haline gelinceye dek çırpınız. Sütü, Ayçiçek yağını, vanilyayı ve rendelenmiş limon kabuğunu da krema haline gelen yumurta ve toz şekerin içerisine ekleyiniz. Karıştırma işlemine devam ediniz. Daha sonrasında kakao, elenmiş, kabartma tozunu da ekleyip tahta kaşık yardımı ile hızlı bir şekilde karıştırınız.
İçlerine kâğıt yerleştirdiğiniz cupcake kalıplarına hazırlanan kakaolu cupcake karışımından 3 yemek kaşığı doldurunuz. Önceden ısıtılmış olan 180 derece fırında kakaolu cupcakeleri yaklaşık olarak 20 dakika pişiriniz. Fırından çıkardığınız kakaolu cupcakeleri oda sıcaklığı içerisinde 5 dakika kadar bekletiniz.
Kıvamını alan öncesinden hazırladığınız krema karışımını sıkma torbasına koyduktan daha sonra dilediğiniz uç kısmı kullanarak kakaolu cupcakelerin üzerini hazırladığınız krema ile süsleyiniz. Daha sonra yine isteğinize göre kakaolu cupcakelerin üzerini renkli şekerler veya çikolata parçacıkları ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!
"
}
]
}