{ "title": "Kakaolu Dondurma", "image": "https://www.kakaolukek.gen.tr/images/kakaolu-dondurma.jpg", "date": "20.01.2024 04:21:46", "author": "yıldız arslan", "article": [ { "article": "
Kakaolu Dondurma, Kakaolu dondurma içine şeker kakao süt karıştırılarak elde edilen soğuk bir tatlıdır. Kakaolu dondurma yaz aylarının vaz geçilmezi olarak birçok kişinin severek ilk tercih ettikleri dondurmadır. Özellikle kakaonun tadı ve lezzeti sayesinde en çok tüketilen dondurma olmuştur. Kakaolu dondurma 100 gr 100-200 kalori vermektedir. İçeriğinde A vitamini, B vitamini, D vitaminleriyle kalsiyum, yağ, protein ve fosfor yönünde zengin gıdadır. Kakao içerdiği vitaminler, mineraller sayesinde dondurma haricinde birçok alanda kullanılmaktadır. Dondurma artık her mevsimde hazır paketler halinde bulunmaktadır, yaz kış dondurma tüketilmesi tavsiye edilir. Kakao içeriğinde bulunan kafeinden dolayı yatıştırıcı ve uyarıcı etkisi vardır ve antioksidanlar bakımından zengin oluşu yaşlanmayı geciktirmektedir. Kakao kaynamış süt veya suya katılarak lezzetli bir içecek yapılır ve sevilerek tüketilir. Ev yapımı kakaolu dondurmanın lezzeti ise hazır dondurmalarla kıyaslanmayacak kadar güzel ve lezzetlidir. Kakaolu dondurmayı yapıp servise hazırlarken üzerini çikolata parçacıkları ile süsleyerek lezzetine lezzet katmış olursunuz.

Kakaolu dondurma malzemeleri
Kakaolu dondurma nasıl yapılır?

Kakaoludondurma yapmak için ilk olarak, derin bir tencerenin içerisine bir adet yumurtanın sarısını koyulur ve bir çırpıcı alet veya mikser ile çırpılır. Daha sonra, tencereye kakao, toz şeker ve bir paket vanilin de ilave edilir ve çırpma işlemine devam edilir. Tüm malzemeler iyice karışınca mısır nişastası da malzemelere eklenir. Ardından, çırpma işlemine devam edilerek süt yavaş yavaş malzemelere eklenir. Tüm malzemeler iyice birbirine karıştırılıp homojen bir kıvam elde edilir. Daha sonra, tencere ocağa alınır ve ocağın altı kısılır. Kaynama işlemi başlayana dek yavaş yavaş karıştırılır. Kakaolu dondurma kaynamaya başlayınca 3-4 dakika daha karıştırılıp, tencere ocaktan alınır. Hazırlanan dondurma soğuyana dek ara ara karıştırma işlemine devam edilir. Kakaolu dondurma tam olarak soğuduktan sonra ayrı bir çukur kap içerisine alınarak dondurma kıvamını alması için buzlukta beklemeye bırakılır. Ara ara dondurma kontrol edilir tam olarak sertleşene dek arada bir karıştırılır. Sonrasında ise yaklaşık yarım saat daha buzlukta bekletilir. Son olarak, buzluktan çıkartılan kakaolu dondurma servis tabaklarına alınır ve üzeri isteğe göre süslenip servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }