{ "title": "Kakaolu Fındıklı Kek", "image": "https://www.kakaolukek.gen.tr/images/kakaolu-findikli-kek.jpg", "date": "21.01.2024 00:14:51", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Kakaolu fındıklı kek; Tabi her kek çeşidi güzel ve lezzetlidir. İçerisine birçok değişik ürün koyularak bin bir çeşit kek yapılabilir. Bunlardan bir tanesi de fındıklı kektir. Fındık hem besin değeri olarak hem de değişik lezzetler arayanlar için alternatif bir ürün olabilir. Keklerin içerisine konan ürünler her zaman lezzetini değiştirip farklı tatlar oluşmasını sağladığından artık sade keklerin pek de yapılma olayını kalmamıştır. O yüzdende kek yaparken içerisine kullanacağınız ürünler hem kekin görüntüsünü hem de lezzetini değiştirmekte oldukça etkilidir. Özellikle fındıklı kek görsel bir zenginlik ve tat kattığından bugün sizlere kakaolu fındıklı kek tarifini vereceğim. Hepimizin çok kolay yapacağına inandığım bu kek tarifini şimdiden çok beğendiğinizi ve yaptığınızı hayal edebiliyorum.

Kakaolu fındıklı kek malzemeleri
Kakaolu fındıklı kek nasıl yapılır?

Kekimize başlamadan önce belirtmek isterim ki gerçek anlamda pufuduk ve şiş bir kek istiyorsanız fırınınızın sağlam olması şarttır. Aksi takdirde istediğiniz gibi bir kek elde etmenizin imkânı yoktur. Gelelim kekimizin yapılışına, öncelikle derin bir plastik kâse veya cam kâse içerisine yumurta ve yoz şeker ilave edilerek bir robot yardımıyla şeker eriyinceye kadar çırpılması gerekir. Daha sonra şekerin erimesinin ardından içerisine yağ ve süt ilave edilerek iyice çırpılmalıdır. Sonra diğer kalan malzemeler arka arkaya un hariç ilave edilmeli ve iyice çırpılıp özleşinceye kadar devam edilmelidir. En son olarak da içerisine un ilave edilerek tabi azar azar konmasında fayda vardır.

Daha sonra keki yapacağımız cam borcam veya kek kalıbının içerisinde hiç yer kalmayacak şekilde yağlanması gerekir. Aksi takdirde kekimizin hamuru kalıba yapışarak dağılma gösterebilmektedir. O yüzdende ellerinize eldiven giyerek kalıbın her yerinin yağlandığından emin olmalısınız. Hazır ve yağlanmış kalıp içerisine hazırlanan karışım ilave edilerek eşit şekilde dağılım olması sağlanarak önceden 170 derecelik ısıya ayarlanmış fırınımıza yerleştiririz. Her fırının pişirme süresi değişkenlik gösterdiğinden benim sizlere tavsiyem kekinizin piştiğini anlamak için bir adet kürdan kullanmanızdır. Böylelikle hem kekinizin görüntüsü bozulmaz hem de pişip pişmediğini anlamanıza yardımcı olur. Benim fırınımda 15-20 dakikada hazır olan kekimiz artık pişmiş olup fırından dışarı çıkartılarak biraz ılıması beklenmelidir. Yoksa taze ve sıcak olduğundan kek kalıbına servis için alınırken dağılmalar olabilir. Bekletip dinlendirdiğimiz kakaolu fındıklı kekimiz artık hazır ve kek kalıbı üzerine alınacak hale geldiğinde, kek ayrıştırıldıktan sonra kek kalıp tepsisi üzerine kapatılarak ters çevrilerek çıkartılmalıdır. Görüntü ve lezzet olarak çok güzel bire kek elde etmiş olduk şimdiden herkese afiyet olsun. Bu arada dilerseniz tüm fındık parçaları üzerine fırına vermeden ilave edilebilir.
" } ] }