{ "title": "Kakaolu Kalıpta Kek", "image": "https://www.kakaolukek.gen.tr/images/kakaolu-kalipta-kek.jpg", "date": "19.01.2024 00:55:45", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Kakaolu Kalıpta Kek, Çoğunlukla herkes kek yapmayı sever, ancak kabarmayan lezzetli kekler hevesinizi kırabilir. Çoğu kişi kek yaparken birtakım sorunlarla karşılaşabilir. İyi bir kek yapabilmek için birtakım püf noktaları vardır. Bugün sizlerle müthiş kabaran kalıpta kakaolu kek tarifini paylaştım. Siz de kek yaparken bazı sorunlarla karşılaşmak istemiyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz. En çok yapılan hamur işleri içerisinde yer alan kakaolu kalıpta kek, her an elinizin altında hazırda bulunması gereken herkesin severek yediği nefis bir kektir. Lezzetli, kabarmış ve kolay kek tarifi arayanlar kakaolu kalıpta kek tam size göre. En sevilen kalıpta kakaolu kek tarifi benim mutfağımdan eksik etmediğim bir kek tarifidir. Canınız tatlı atıştırmalıklar istediğinde, çayın yanında ikramlık bir şeyler gerektiğinde, soğuk bir süte eşlik edecek bir kakaolu bir kek gerektiğinde ya da aniden gelen misafirlerinize bu tarifi oldukça kısa bir sürede çabucak hazırlayabilirsiniz.

Kakaolu kalıpta kek İçin Malzemeleri
Kakaolu kalıpta kek nasıl yapılır?

Öncelikle kekin hamuru için kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat etmelisiniz. Çünkü malzemelerin soğuk olması kekin kabarmasına engel olur. Bu nedenle kullanacağınız malzemeleri daha önceden buzdolabından çıkarmanızı öneririm. Geniş bir kabın içerisine ilk olarak yumurta ve toz şekeri şeker iyice eriyip yumurta köpürüp krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Bu işlem kekinizin daha fazla kabarmasını sağlayacaktır. Daha sonra karışımın içerisine süt ve sıvı yağını ilave edip çırpmaya devam edin. Ardından kullanacağınız kuru malzemeleri kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu eleyerek yavaş yavaş kabın içerisine ilave edin. Kek malzemelerinin içerisine unu ilave ettikten sonra kekin güzel kabarması için kesinlikle mikserle çırpmayın. Kaşıkla karıştırmanız yeterli olur. Son olarak kek hamurunun içerisinde birkaç damla limon suyu damlatın. Kakaolu kek hamurumuzu hazır ettikten sonra kek kalıbınızı pişen kekinizin kalıptan kolay çıkabilmesi için margarin ile iyice yağlayın ve üzerine un serpiştirin. Daha sonra hazırladığınız kakaolu kek hamurunu kalıba dökün ve eşit oranda kalıbın her tarafına yayılmasını sağlayın. Kalıptaki kakaolu kek hamurunu önceden ısıttığınız fırının en altına koyup yaklaşık yarım saat kadar pişirin. Keki fırına verdiğinizde fırının kapağını açarsanız kekiniz sönecektir. Kekinizin kabarıklığını korumasını istiyorsanız, kek piştikten hemen sonra fırından çıkarmamalısınız. Pişen kekiniz sıcak fırından çıkıp soğuk hava ile temas ettiğinde kabarıklığını yitirir. Bu nedenle kakaolu kalıpta kekiniz piştikten sonra fırını kapatıp 5-10 dakika kadar fırında dinlendirdikten sonra çıkarın ve soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }