{ "title": "Kakaolu Karışık Kek", "image": "https://www.kakaolukek.gen.tr/images/kakaolu-karisik-kek.jpg", "date": "19.01.2024 11:29:33", "author": "Firdevs Yılmaz", "article": [ { "article": "Kakaolu Karışık Kek, denince aklımıza, hazırlanan harcına değişik malzemeler (Ceviz, fındık, fıstık, portakal, havuç, limon vs.) konularak yapılan kek geliyor sanırım, fakat içerisine bu malzemeler eklenmeden yapılan kakaolu karışık kek alacalı kektir. Yani görüntü olarak kısım kısım kahverengi, kısım kısım ise açık renktir. Bazı ustalar ve ev hanımları bu kekin kakaosunu eklerken özellikle dikkatli davranırlar ki, kek pişip servise hazır olduğunda, kesilen her bir dilimin görüntüsü ve sunumu güzel olsun diyedir. Ayrıca malzemesi ve yapımı kolay olduğundan dolayı ev hanımlarının çokça tercih ettiği bir kektir.

Kakaolu Karışık Kek İçin Gerekli Malzemeleri
Kakaolu Karışık Kek Nasıl Yapılır?

Fırını 180 dereceye ayarlayalım ve ısıtalım. Oda sıcaklığında beklemiş yumurtalarımız ile toz şekerimizi 5-6 dakika kadar çırpalım. Yumurta ve toz şeker çırpıldıkça açık renk ve kabarık bir görüntü oluşturacak. Daha sonra sıvı yağ ve sütümüzü ekleyelim biraz daha karıştırdıktan sonra içerisine vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip tüm harcımızı karıştıralım. Karışımı el çırpma aletleri ile yapın, mikser veya hamur makinasında yapılan hamurların pişim süresi daha uzun olur ve kek daha sık bir görünüm alır ve yerken hamur tadı almanızı sağlar. Elde ettiğimiz yoğun fakat akışkan hamurumuzun yarısını yağladığımız ya da yağlı kâğıt serdiğimiz keke kalıbımıza dökelim. Üzerine 3 kaşık kakaoyu ilave edelim ve beyaz hamurumuzun geri kalan kısmını kek kalıbımıza ekleyelim. 180 derece daha önce ısıtmış olduğumuz fırına kekimizi yerleştirelim. 30-35 dakika pişim süresidir. Kekin güzel kabarması için fırına verdikten ilk 15-20 dakika kesinlikle fırın kapağını açmayalım. 30 dakika sonra kekin pişip pişmediğini anlamak için bir kürdanı keke saplayın, kürdan temiz çıkarsa kek pişmiştir. Değilse biraz daha pişirin. Her fırının pişirme süresi ve pişirme derecesi aynı olmayabilir. Fırınınızın pişirme süresine göre ayarlarını yaparsanız daha iyi olur.

Kakaolu Karışık Kekimiz, piştikten sonra fırından çıkartalım ve 15-20 dakika kadar soğumasını bekleyelim ve daha sonra kek kalıbını ters çevirerek servis tabağımıza çıkartalım. Dilimleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }