{ "title": "Kakaolu Kek Tarifi", "image": "https://www.kakaolukek.gen.tr/images/kakaolu-kek-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 20:22:51", "author": "Sipâs", "article": [ { "article": "
Kakaolu kek tarifi, çay saatlerinde en fazla tercih edilen kek türleri arasında yer alır. Sizlere kek yaparken mutlaka şeker ve yumurtayı 5-10 dakika önce çırpmanızı tavsiye ediyoruz. Bu sayede kekinizin çok güzel kabaracağını söyleyebiliriz. Daha hafif bir kek isteyenlere de şeker yerine pudra şekeri kullanmalarını söyleyelim. Bir de sizlerde keki pişirdikten sonra kalıptan çıkarmakta zorlanıyorsanız, kek kalıbınızı ters çevirip tabanına ıslak bir bez ya da havlu kapatmanızı öneririz. Bu sayede kekiniz bozulmadan kalıptan çıkacaktır. Dilerseniz şimdi kekimizi hazırlamaya başlayalım.

Kakaolu kek tarifi için gerekli olan malzemeler
Kakaolu kek tarifi nasıl yapılır?

Kekimizi hazırlamaya yumurta ve pudra şekerini ya da toz şekeri çırpmakla başlıyoruz. Derin bir cam kâsenin içerisine koyduğumuz malzemeleri mikser yardımıyla köpürene kadar çırpıyoruz. Çırpma işleminden sonra 5-10 dakika kadar bekliyoruz. Ardından karışımın içerisine zeytinyağını ve sütü ilave ederek yeniden çırpmaya başlıyoruz. Karıştırma işleminden sonra kâseye elenmiş unu, vanilyayı, kabartma tozunu ve kakaoyu ilave ederek, mikserle tekrar çırpmaya başlıyoruz. Kek kalıbınızı yağlayarak hazırladığınız kek malzemesini içerisine dökünüz. Fırınınızı 170 derecede ısıtarak, kek kalıbınızı fırına pişmek üzere koyunuz. Kekinizin piştiğini anlamak için, bir kürdan ya da bıçağı üzerinden batırıp çıkarabilirsiniz. Batırdığınız kürdan ya da bıçak temiz çıkarsa, kekiniz pişmiştir. Artık kakaolu kekinizi konuklarınıza çay saatinde ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }