{ "title": "Kakaolu Kek", "image": "https://www.kakaolukek.gen.tr/images/kakaolu-kek(2).jpg", "date": "19.01.2024 17:53:20", "author": "Racife", "article": [ { "article": "
Kakaolu kek için gerekli malzemeler

4 adet yumurta.

2 su bardağı toz şeker.

1 su bardağı süt.

Yarım su bardağı sıvı yağ
2 paket vanilya.

1 paket kabartma tozu.

2 yemek kaşığı kakao.

2.5 su bardağı un.

Kakaolu Kek Nasıl Yapılır?

Öncelikle kullanacağımız malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Oda sıcaklığında olmasının sebebi kakaolu kekimizin daha iyi bir şekilde pişmesini ve hamurumuzun daha iyi bir kıvam almasını sağlayacaktır. 4 Adet taze yumurtayı ve 2 su bardağı toz şekeri derin bir çırpma kabında 5 dakika köpük ve kabarcık olana kadar çırpıyoruz. Ardından sütü ve sıvı yağı ilave edip 5 dakika daha çırptıktan sonra karışımın üzerine unu kabartma tozunu ve vanilyayı elekten geçirerek kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz. Son olarak kakaoyu da eleyerek karşımın üzerine ilave edip bir kez daha çırpıyoruz.

Hazırladığımız kakaolu kekimizi daha önceden yağlamış olduğumuz tepsiye döküp 10 dakika dinlendiriyoruz. Bu arada fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp 10 dakika ısındıktan sonra kekimizi fırına atıp 40 dakika pişmesini bekliyoruz. İlk 10 dakika kesinlikle fırınımızın kapağını açmıyoruz. Kakaolu kekimizin pişip pişmediğini bir kürdan yardımıyla batırarak kontrol ediyoruz. Eğer kürdanımız temiz ve kuru çıkıyorsa kakaolu kekimiz pişmiş demektir. Pişen kekimizi fırından alıp kek kalıbından çıkarmadan üstüne peçete koyarak soğumasını bekliyoruz. Soğuduktan sonra kakaolu keki kalıbımızdan çıkarıp servis ediyoruz.

Kakaolu Kek Yapmanın Püf Noktaları

Her zaman kakaolu kek yaparken sıvı yağ oranımız asla 1 su bardağı olmamalıdır. Çünkü sıvı yağın amacı kakaolu kekimize kıvam vermektir ve yarım su bardağı sıvı yağ da kıvam için çok yeterlidir. Fırınımızı ilk 10 dakika açmamamızın sebebi ise hamurumuzun sönmesini engellemektir. Pişen kakaolu kekimizi fırından aldıktan sonra hemen kek kalıbından çıkarmamamızın sebebi de sıcak bir şekilde çıkarırsak kakaolu kekimiz hamurlaşma yapabilir bunu önlemek için kek kalıbından soğuduktan sonra çıkarıp kek fanusuna koyarak 3- 4 gün kurumadan muhafaza edebiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }