{ "title": "Kakaolu Kekler", "image": "https://www.kakaolukek.gen.tr/images/kakaolu-kekler.jpg", "date": "19.01.2024 11:58:40", "author": "hacer atalan", "article": [ { "article": "Kakaolu kekler, kek pişirmenin püf noktaları vardır. Bu püf noktalarına uyulduğunda mükemmel kekler pişirebilirsiniz. Öncelikle kekin malzemeleri oda sıcaklığında olması gerekir. Çünkü soğuk kullanılan malzemeler kekin kabarmasını önler. Kekin malzemeleri taze ve son kullanma tarihi geçmiş olmaması gerekir. Yumurtanın krema kıvamına gelinceye kadar çırpılması önemlidir. Kek kalıbının yağlandıktan sonra un serpilmesi, kekin kalıptan daha iyi çıkmasını sağlarsınız. Fırını mutlaka önceden ısıtmalısınız. Keki fırına koyduğunuzda ilk 20 dakika kapağını açmamalısınız, yoksa kekiniz söner. Keki 150-180 derece arası sıcaklıkta pişirmelisiniz. Pişen kek ılıdıktan sonra kalıbından çıkartılır.