{ "title": "Kakaolu Muhallebi", "image": "https://www.kakaolukek.gen.tr/images/kakaolu-muhallebi.jpg", "date": "20.01.2024 14:45:44", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Kakaolu muhallebi; Ülkemizde çok eski zamanlardan beri yapılan ve süt tatlıları içerisinde en sevilenlerden bir tanesidir. Eskiden annelerimizin bizlere çok sık yaptığı bu tatlı günümüzde çoğunlukla hazır tüketilen bir tatlı çeşidi haline gelmiş olmasına rağmen halen evlerimizde yapabileceğimiz bir tatlı çeşididir. O yüzdende aile bireylerine ve misafirlerinize kendi yaptığınız muhallebiyi ikram edebilirsiniz. Özellikle kakaolu muhallebi en sevdiğim olduğu için bugün sizlere bu tatlının tarifini vereceğim. Ayrıca yaz aylarında çok rahat tüketilebilen bu süt tatlısı mutlaka öğrenmeniz gereken bir tariftir.

Muhallebi Türk kültürünün en bilinen ve en eski süt tatlılarının başında gelir. Eskiden muhallebi dükkanları bile varmış sevgililer buralarda buluşurlarmış. Şimdi ise bu geleneğin yerini cafeler ve çay bahçeleri almış durumda o yüzdende bazen eskinin güzelliklerini yok etmiş olmanın ayrıca bir üzüntüsü içerisinde olduğum zamanlar çok olur. Keşke bazı güzel değerleri koruma şansımız olsaydı. Böylelikle muhallebi kültürü bu kadar arka plana itilmiş olmayacak ve halen o güzel sohbet ve muhabbetlerin yapıldığı bir yer olarak kalabilecekti. Gelelim kakaolu muhallebinin nasıl yapıldığına ve malzemelerinin ne olduğuna.

Kakaolu muhallebinin malzemeleri
Kakaolu muhallebi nasıl yapılır?

Muhallebimizi yapmak için gereken malzemelerin önümüze alınması ile bir tencere içerisine un, kakao, süt ve şeker ilave edilerek ocak üzerinde homojen bir kıvam alıncaya kadar tahta kaşık yardımı ile karıştırılarak kaynaması beklenir. Kaynayan karışımın içerisine vanilya ve tereyağı da ilave edildikten sonra kısık ateşte ortalama beş dakika daha pişirildikten sonra ocaktan alınır. Bu arada belirtmek isterim ki karşımı sürekli karıştırmadığınız da üzerinde oluşan kuru tabaka tatlımız içerisinde hoş olmayan görüntülere neden olabilir. O yüzden karışımı yaparken sürekli karıştırmanız gerekmektedir. Tenceremizi ocaktan alıp kakaolu muhallebimiz için hazırladığımız kaseleri önümüze alalım ve içerisine alabildiği miktarlarda kakaolu muhallebi karışımı dökelim. Karışım bitene kadar kaselere dökme işlemi tekrarlanmalıdır. Kaselere koyduğumuz kakaolu muhallebilerin gereken güzel soğuk kıvama gelebilmesi için ortalama üç saat kadar buzdolabında dinlendirilmesi gerekmektedir. Dinlenme işlemi bittiğinde kakaolu muhallebi servis edilebilir hale gelir. Unutmayın bütün süt tatlılarını evinizde rahatlıkla yapabilirsiniz. Maliyet olarak da çok avantajlı olmasının yanında taze ve el yapımı olmasının ayrıcalığı bir başkadır. Kakaolu muhallebi hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }