{ "title": "Kakaolu Paşa Lokumu", "image": "https://www.kakaolukek.gen.tr/images/kakaolu-pasa-lokumu.jpg", "date": "20.01.2024 15:31:33", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Kakaolu Paşa Lokumu, Paşa lokumu genellikle Türk lokumunu andıran bir tariftir. Özellikle hazırlanan muhallebisi ve arasına ilave edilen krem şantisi ile oldukça hafif olan sütlü tatlı çeşitlerinden birisidir. Çoğunlukla Paşa lokumu denildiği zaman pek çok kişi nasıl bir tatta olduğunu bilmiyor ve acaba nasıl yapılıyormuş diye düşünüyor. Yapımı ve hazırlanması oldukça pratik olan bu muhteşem lezzeti hala denemediyseniz mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Ayrıca süt içerikli bir tatlı olmasından dolayı sağlık bakımından faydalı iken kalsiyum açısından da faydalı olmaktadır. Özellikle süt ile muhallebi hazırlandığı için hafif bir tatlı olmasından dolayı kilo aldırmaz. En çok çocukların ve beylerin severek tükettiği Paşa lokumu sade olabildiği gibi kakaolu olarak da hazırlanmaktadır. Her ikisi de farklı lezzette olduğu için siz damak zevkinize göre hazırlayabilirsiniz. Ayrıca arkadaşlarınızı davet ettiğinizde onlara kakaolu Paşa lokumunu hazırlayarak ikram edebilirsiniz.

Kakaolu Paşa Lokumu İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Kakaolu Paşa Lokumu Nasıl Yapılır?

Paşa lokumun öncelikle muhallebisini hazırlamak için tencerenin içerisine toz şekeri, unu ve kakaoyu ilave edip şöyle bir karıştırdıktan sonra sütü yavaş bir şekilde karıştırarak ilave edelim. Ardından tencereyi ocağın üzerine alalım ve orta dereceli ateşte muhallebi kıvamını alıncaya kadar karıştırarak pişirelim. Muhallebi hazır olduktan sonra kare fırın tepsisinin içerisine Hindistan cevizini dökerek her yerine yayalım. Muhallebi sıcakken tepsinin içerisine dökerek güzelce yayalım ve kaşık ile üzerini düzeltelim. Başka bir kâsenin içerisinde 1 kutu krem şantiyi ve soğuk sütü ilave ederek koyu kıvam alıncaya kadar mikser ile çırpın. Muhallebinin arasına hazırladığımız krem şantiyi sürdükten sonra soğuması için buzdolabında soğuması için kaldıralım. Eğer bir gün önceden Paşa lokumunun muhallebisini yapıp buzdolabında bekletirseniz daha iyi sonuç alırsınız. Buzdolabında dinlenen Paşa lokumunu bıçak yardımı ile uzunlamasına ortadan ikiye keselim. Kısa kenarları dört parmak eninde olacak şekilde enli şeritler keselim. Daha sonra kesilen enli parçaları spatula yardımı ile rulo şeklinde saralım ve daha sonra servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.
" } ] }