{ "title": "Kakaolu Rulo Pasta", "image": "https://www.kakaolukek.gen.tr/images/kakaolu-rulo-pasta.jpg", "date": "20.01.2024 08:32:59", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Kakaolu rulo pasta, kolay ve zahmetsiz bir şekilde hazırlanabilen pratik bir pasta tarifidir. Akşam çayına gelen misafirler için, gün masalarına, beş çaylarına ikram edilecek hem sohbetleri şenlendirecek hem de ağızları tatlandıracak bir pasta tarifidir. Okul dönüşü çocuklara ödül olarak verilebilecek kakaolu rulo pasta, acil misafirler içinde tercih edilebilir. Evde bulunabilen malzemelerle kolaylıkla yapılabilen kakaolu rulo pasta yapılışına gelin hep birlikte bakalım.

Kakaolu rulo pasta için gerekli malzemeler
Arası için
Üzeri için
Kakaolu rulo pasta

Denenmiş başarılı bir tarif olan kakaolu rulo pasta için ilk olarak krema hazırlanır. Krema için uygun bir tencerenin içine nişasta, süt, toz şeker, un eklenerek ocağa alınmadan homojen bir şekilde karıştırılır. Daha sonra ocağa alınarak orta harlı ocakta çırpıcı aparatla devamlı karıştırılarak kaynatılır. Kaynayıp göz göz olan krema bir iki taşım kaynadıktan sonra içine vanilya eklenip ocaktan alınır. Mikserle 2-3 dakika hızlı devirde çırpılarak pürüzsüz bir hal alması sağlanır. Hazır hale gelen krema soğuması için bir kenara bırakılır.

Keki için yumurtalar çukur bir kabın içine kırılır ve çırpıcı telle çırpılır. Üzerine toz şeker eklenip köpüklenene kadar çırpmaya devam edilir. Beyazlaştıktan sonra su eklenerek çırpmaya devam edilir. Üzerine kakao, un, kabartma toz ve vanilya ilavesi yapılıp, tel çırpıcıyla kabarıklığını kaçırmadan dikkatli bir şekilde tekrar çırpılır. Fırın kabına pişirime kâğıdı serilir ve hazırlanan hamur fırın kabına dökülerek yayılır. 180 derecede ısıtılmış fırına verilerek dikkatli bir şekilde pişirilir. İnce bir yapıda olduğu için fırında kurumaması gerekir. Aksi halde rulo şeklinde katlanırken kırılır ve istenilen sonuç alınamaz. Fırında kalma süresi yaklaşık 9-10 dakikadır. Bu süre fırın yapısına bağlı olarak değişebilir. Fırından alınan pasta pişirme kağıdıyla beraber sıcakken rulo şeklinde sarılır ve soğumaya bırakılır. Önceden hazırlanan muhallebinin içine ufak ufak doğranan muzlar ilave edilip karıştırılır. Rulo şeklinde sarılan ve soğumaya bırakılan kek açılarak pişirme kağıdından alınır. Hazırlanan krema pastanın iç kısmına dökülüp her tarafına eşit şekilde yayılır ve tekrar rulo şeklinde katlanır. Kremşanti üzerindeki tarife uygun şekilde bir su bardağı süt ilave edilerek çırpılır. Koyulaşan şanti buzdolabında 10 dakika dinlendirildikten sonra rulo sarılan pastanın üzerine düzgün bir şekilde sürülür. Tercihe göre üzeri çikolata parçacıklarıyla ya da fıstık tozuyla süslenir. Hazırlanan kakaolu rulo pasta buzdolabında birkaç saat dinlendirildikten sonra istenilen şekilde dilimlenip servise sunulur.

Afiyet olsun.
" } ] }