{ "title": "Kakaolu Sade Kek", "image": "https://www.kakaolukek.gen.tr/images/kakaolu-sade-kek.jpg", "date": "21.01.2024 01:01:47", "author": "Aynşems", "article": [ { "article": "Kakaolu sade kek, çay menülerine eşlik eden yiyeceklerin en başında yer alır. Misafir ikramlıklarının da en çok sevilen çeşididir. Misafir geleceğini haber alır almaz ilk akla gelen kek seçeneğidir. Yapılışı da oldukça pratik ve kolaydır. İçerisinde bulunan malzemelerden dolayı oldukça doyurucudur. Ara öğünlerde açlığı bastırmak için harika bir atıştırmalıktır. Aynı zamanda çocuklarında çok sevdiği bir kek türüdür. Çocukları hazır gıdalardan uzak tutabilme adına, cazip bir yiyecektir. Oda sıcaklığında kapalı bir kap içerisinde 3 gün boyunca tazeliğini koruyabilir. Buzdolabının derin dondurucu kısmında 2 veya 3 ay boyunca muhafaza edilebilir.

Kakaolu kekin içerisinde bulunan kakaonun, vücuda çok sayıda faydaları bulunmaktadır. Kakaonun içerdiği antioksidanlar kanser oluşumunu önler. Kemik gelişimi için gerekli olan kalsiyum değerlerini taşır. Kakao çok fazla oranlarda bakır içermektedir. Cildin tazeliğini korur ve cildi yeniler. Damar yapılarını onanır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Vücuda enerji verir. İç organ kaslarını korur. Damarlarda tıkanıklık sorunlarını giderir.

Kakaolu sade kekin besin değeri (100gr kek için)
Kakaolu sade kekin yapılışı için malzemeleri
Kakaolu Sade Kek Nasıl Yapılır?

Derin bir çırpma kabının içerisine ilk olarak yumurtaları kıralım. Aynı kabın içerisine şekeri ilave edelim. Bir mikser yardımı ile şeker eriyene kadar çırpalım. Kabın içerisinde bulunan iki malzemenin kıvamının yerinde olması için, renginin değişmesi ve kabarması gerekmektedir. Bu işlem tamamlanırsa kek daha fazla kabaracaktır. Çırpılan malzemenin içerisine sıvı yağı, sütü ve kakaoyu ekleyelim. Çırpma işlemini sürdürelim ve kakaonun iyice karışmasını sağlayalım. Ayrı bir kabın içerisine, unu, vanilyayı ve kabartma tozunu elek yardımı ile eleyelim. Elenmiş bu malzemelerin içerlerine hava dolacaktır ve bu durumda da kek çok kabaracaktır. Elenen malzemeleri çırpılmaya devam edilen hamurun içerisine yavaş yavaş ekleyelim. Un topakları kalmayana kadar çırpma işlemini sürdürelim.

Hazırlamış olduğumuz hamuru, yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisinin içerisine dökelim. Tepside bulunan hamuru bir spatula yardımı ile iyice yayayım. Hamurun havasını almak için, tepsiyi üç santim yükseklikten yumuşak bir zemin üzerine hafifçe bırakalım. Bu işlemi birkaç defa tekrarlayalım. Bu işlem sayesinde, hamurun içerisinde bulunan hava dışarı çıkacaktır ve böylece kek çok kabaracaktır.

Önceden ısıtılmış olan 250 derecedeki fırına keki pişmesi için bırakalım. Yaklaşık 30 dakika kadar keki pişirelim. Kekin piştiğini anlamanın en pratik yolu, bir kürdanı kekin orta kısmına batırmaktır. Kürdanın uç kısmı kuru çıkarsa kek pişmiş demektir. Eğer kürdanın uç kısmında hamur olursa kekin biraz daha pişmesi gerekmektedir.

Pişirilme işlemi tamamlanmış olan keki soğuması ve dinlenmesi için bir kenarda yaklaşık 1 saat bekletelim. Kekin dilimlenme esnasında hamur olmaması için bu işlem yapılmalıdır. Aksi takdirde kek hamur olur. Soğuyan ve dinlenmiş olan kek servis aşaması için hazırdır. Bir bıçak yardımı ile keki dilimleyelim ve servis tabağına yerleştirelim. Bu lezzetli kekin servis aşamasında yanına meyve dilimleri ve ceviz parçaları da konulabilir. Böylece kek ağır gelmez ve görsel güzelliği artar.

Afiyet olsun.
" } ] }