{ "title": "Kakaolu Serbetli Kurabiye", "image": "https://www.kakaolukek.gen.tr/images/kakaolu-serbetli-kurabiye.jpg", "date": "22.01.2024 01:43:07", "author": "ilknur Gulec", "article": [ { "article": "Kakaolu şerbetli kurabiye, yiyenlerin büyük beğenisini alan, tarif defterlerinin en gözde kurabiye çeşitlerinden olan bir kurabiyedir. Bu kurabiyeye sadece şerbetli kurabiye demek, kendisine haksızlık olur. Çünkü içinin yumuşacık kek kıvamında olması browni kurabiye veya ıslak kurabiye adını almasına sebep veren lezzetli mi lezzetli şerbetli bir tatlı kurabiyedir. Daha önce denemediyseniz kendisiyle bir an önce tanışmanızı tavsiye ederim. Özellikle kalabalık misafirleriniz olduğunda yapabileceğiniz bir tariftir. Hatta misafirleriniz arasında tadını bilmeyen varsa ilk defa deneyenler için tarifi sürpriz bir tat oluyor.

Kakaolu şerbetli kurabiye yapmak için gerekli malzemeler
Şerbeti için
Kakaolu şerbetli kurabiye nasıl yapılır?

Kurabiyelerimizi tatlandırmak için, sıcak kurabiyeleri soğuk şerbete batıracağımızdan öncelikle şerbetimizi hazırlayalım ve soğumaya bırakalım. Ölçülerine göre su ve şekeri ocaktaki tencereye boşaltıyoruz. Şekerimiz eriyinceye kadar güzelce karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayınca, ocağı kısıp orta ateşte 6-7 dakika daha kaynatıyoruz. Ardından birkaç damla limon suyunu sıkıp soğumaya bırakıyoruz. Eğer mümkünse ilk sıcağı çıktıktan sonra buzdolabında 1 saat kadar bekletin.

Yumurta ve şekerleri karıştırma kabımızda bir güzel çırpıyoruz. Tereyağı ve sıvıyağımızı ekliyoruz. Yumurta ve tereyağının oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim. Unu azar azar ekleyerek kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu da unumuzun üstüne döküyoruz. Yavaş yavaş yoğurarak ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz. Hazır hale gelen hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde bezeler alarak yuvarlak şekil verip tepsimize diziyoruz. Dizme işlemini bitirdikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika kadar pişiriyoruz. Kakaolu kurabiyelerimizin kürdan yardımıyla piştiğinden emin olduktan sonra hemen soğuk şerbete batırıp çıkarıyoruz. Şerbette uzun süre bekletmeyelim ki kurabiyelerimiz dağılmasın. Her yerinin ıslandığından emin olduktan sonra hızlıca çıkartalım. İlk bir iki tanesinin şerbeti nasıl çektiğini gözlemledikten sonra diğerlerini de ona göre ayarlarsınız. Şerbetlenen kurabiyelerimizi servis tabağımıza dizip üzerini isteğinize bağlı olarak süsleyebilirsiniz. Ben genellikle Hindistan cevizi kullanıyorum. Kurabiyenin siyahlığına beyaz olan rengiyle görsellik olarak şıklık kattığını düşünüyorum. Siz fındık, fıstık, ceviz canınız ne isterse ekleyebilirsiniz. Tabağınızın üzerini kapatıp bir gece bekletirseniz kurabiyeleriniz yumuşacık ıslak kek gibi olacaktır. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }