{ "title": "Kakaolu Tarçınlı Kek", "image": "https://www.kakaolukek.gen.tr/images/kakaolu-tarcinli-kek.JPG", "date": "21.01.2024 08:35:10", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Kakaolu Tarçınlı Kek, hamur işleri ve kekler Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerindendir. Hemen hemen her evin mutfağında bu lezzetlere sıklıkla rastlanır. Birbirinden farklı yan malzemeler kullanılarak hazırlanabilen kakaolu kek özellikle çayın ya da kahvenin yanında servis edilir. Kakaolu tarçınlı kek tarifi de bunlardan bir tanesidir. İçerisinde kullanılan tarçın ve ceviz aroması birbirine çok yakışan ikililerden bir tanesidir. Özellikle çocuklar severek tüketir. Yapımı oldukça pratiktir. Tüm malzemelerin bir kabında mikser kullanılarak çırpılması bu tarif için yeterlidir.

Kakaolu Tarçınlı Kek İçin Gerekli Malzemeleri
Kakaolu Tarçınlı Kek Nasıl Yapılır?

Kakaolu tarçınlı kek tarifi için derin bir karıştırma kasesi tercih edilir. Kâsenin içerisine yumurtalar kırılarak mikser ile çırpılmaya başlanır. Daha sonra içerisine şeker ilave edilir. Şekerler iyice eriyene kadar çırpma işlemi sürdürülür. Daha sonra içerisine yoğurt, süt ve sıvı yağ ilave edilir. Malzemeler eklenirken mikser ile çırpma işlemine ara verilmemelidir. Kek yapımının en önemli püf noktası tüm malzemelerin iyice çırpılmasıdır. Daha sonra kabın içerisine vanilya, kabartma tozu, tarçın ve un ilave edilir. Tüm malzemeler birbirine özleştikten sonra son olarak kek hamurunun içerisine iri parçalar halinde ufalanmış cevizler ilave edilir. Cevizler ilave edildikten sonra mikser kullanılmaz. Bunun yerine ıspatula yardımıyla iyice karıştırılır.

Kakaolu tarçınlı kek için istenilen şekilde bir kek kalıbı tercih edilebilir. Kek kalının her bir tarafı margarin ile iyice yağlanır. Hazırlanan kek hamuru kalıba dökülür ve üzeri düzeltilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirilir. Kabın güzel kabarması için ilk 10-15 dakika fırın kapağı kesinlikle açılmamalıdır. İlerleyen dakikalarda kekin üzerine kürdan batırarak kekin pişip pişmediği kontrol edilir. Kek pişmediyse kürdan ıslak hamurlu şekilde, kek piştiyse kürdan kuru olarak çıkacaktır. Bu püf noktası kekin pişme süresinde oldukça büyük bir avantaj sağlar. Kekin üzerinin yanmaması için fırının orta katında pişirilmesine özen gösterilmelidir. Kek piştikten sonra fırından çıkarılır ve içini çekmesi için oda sıcaklığında bekletilir. Daha sonra kek kalıbı ters çevrilerek üzerine ıslak bez konulur ve şekilde 5-10 dakika kadar bekletilir. Bu sayede kek kalıptan kolaylıkla çıkacaktır. Kakaolu tarçınlı kek istenilen şekillerde kesilerek servis tabağına alınarak, sıcak olarak sevdiklerimize sunum yapılabilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }