{ "title": "Kakaolu Toplar Kek Tarifi", "image": "https://www.kakaolukek.gen.tr/images/kakaolu-toprak-kek-tarifi.jpg", "date": "21.01.2024 02:15:56", "author": "Ebru", "article": [ { "article": "
Malzemelerz

1 paket margarin (Oda yumuşaklığında)

2 yumurta.

1 çay bardağı toz şeker.

2,5 yemek kaşığı kakao.

Aldığı kadar un.

1 paket kabartma tozu, Hindistan cevizi.

Şerbeti: 1 su bardağı toz şeker.

2 su bardağı su.

Margarin elle iyice yumuşatılır. Sonra yumurtalar ve şeker eklenir. Biraz yoğurulur ve sonra kakao eklenip karıştırılır. Kakao iyice karıştıktan sonra un ve kabartma tozu da ilave edilir ve iyice yoğurulur. Kulak memesi yumuşaklığından daha sert bir hamur elde edilir. Bu arada şerbet yapılır ve ılınmaya bırakılır. Hamurdan top top parçalar alıp yuvarlayarak tepsiye dizilir. 170-180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dk pişirilir. Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra önce şerbete batırılıp çıkartılır sonra Hindistan cevizine bulanır ve başka bir tepsiye dizilir. (Şerbet ılık, kurabiyeler çıkar çıkmaz sıcak olacak)
" } ] }