{ "title": "Kakaolu Vanilyalı Kek", "image": "https://www.kakaolukek.gen.tr/images/kakaolu-vanilyali-kek.jpg", "date": "19.01.2024 18:52:24", "author": "sabahat usal", "article": [ { "article": "Kakaolu vanilyalı kek, herkesin severek yediği, okuldan dönen çocuklarımıza veya aniden gelen misafirlerimize çabucak yapabileceğiniz pratik ve lezzetli bir kek çeşididir kakaolu vanilyalı kek. Mutfakta pek fazla tecrübesi olmayan biri bile rahatlıkla yapabilir. Çay saatlerimizin alışık olduğu ve kekin en güzel hallerinden biridir kakaolu vanilyalı kek. Bazılarımız anne keki olarak da bilir. Hem çok güzel kabarıyor hem de hemen hemen hepimizin evinde daima bulunan malzemeler ile yapılması kakaolu vanilyalı kekin tercihlerde ilk sıralarda olmasını sağlıyor. Aynı zamanda içerisine limon veya portakal kabuğu rendeleyerek keke farklı aromalar katabilir veya benim gibi kekin bir kısmını kakaolu diğer kısmını sade yapıp değişik bir görünüm verebilirsiniz.

Kakaolu vanilyalı kek için gerekli malzemeler
Kakaolu Vanilyalı Kek Nasıl Yapılır?

Öncelikle şekeri ve yumurtaları köpürene kadar çırpalım. Daha sonra sıvı yağı ve sütü ekleyip kaşık işe karıştıralım. Üzerine elenmiş unu ve kabartma tozu ile vanilyayı da eklendikten sonra 1 dakika daha çırpalım. Karışımın yarısını alıp içerisine kakaoyu ekleyip karıştıralım. Kakaolu karışıma çok az süt ekleyip inceltebilirsiniz. Çünkü kakao, kek karışımınızı koyulaştırabilir. Yağladığınız fırın tepsinize veya kek kalıbınıza; sırayla biraz kakaolu biraz sade kek karışımı dökerek zebra ya da ebruli görünümü verebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 175°'lik fırında 30 dakika kadar pişirin. Benim fırınım çok çabuk pişiriyor. Bu yüzden siz de süreyi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz. Ama ilk 20 dakika fırını kesinlikle açmıyoruz. Aksi halde kekiniz kabarmaz söner. Kürdanla kontrol ederek piştiğinden emin olup fırından çıkarın. Kakaolu vanilyalı kekiniz servise hazırdır.

Afiyet olsun.

" } ] }