{ "title": "Kakaolu Yaş Pasta", "image": "https://www.kakaolukek.gen.tr/images/kakaolu-yas-pasta.jpg", "date": "19.01.2024 17:49:00", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "
Kakaolu yaş pasta; Yaş pastayı herkes sever çocuklardan tutunda yetişkinlere kadar herkesin severek yediği bir tatlıdır. Kakaolu yaş pasta diğer çeşitlerine göre daha rağbet gören bir pasta çeşidi olduğu için bugün sizlere bu pastanın tarifini vereceğim.

Kakaolu yaş pasta malzemeleri
Ayrıca kreması için gereken malzemeler
Kakaolu yaş pasta nasıl yapılır?

Kakaolu yaş pastanın; Pandispanya hamuru için öncelikle yumurtaların sarısı ile aklarının ayrı ayrı bir şekilde kaselere ayrılması gerekmektedir. Daha sonra yumurta aklarının içerisine bir tutam tuz ilave edilerek iyice çırpıcı ile çırpılması gerekmektedir. Devamında üzerine şekerimizin yarısı ilave edilerek şeker eriyip kar görünümü alıncaya kadar tekrar bir robot yardımı ile çırpılır. Çırpma işlemi esnasında içerisine bir miktar kaynar su ilave edilerek beyazlaşma rengi oluşana kadar çırpılır. Bu bir çay bardağı kadar olsa yeter. Daha sonra içerisine unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave ederek tekrar özdeşleşinceye kadar çırpılır. En son olarak da yumurta sarısının olduğu karışımın içerisine bir iki yemek kaşığı kadar damlatılarak tekrar karıştırılır. Bu karıştırma işleminde pandispanya hamurunun kötü olmaması için karıştırma işlemi bir spatula ile alttan üste doğru karıştırılmalıdır. Kakaolu yaş pastayı yapacağımız kalıbın içerisine yağlı kâğıt serdikten sonra kalan yanlarının iyice yağlanması gerekmektedir. Hazırladığımız hamuru kalıbın içerisine dökerek eşit şekilde dağılımı ayarlandıktan sonra önceden 165 derecede ısıttığımız fırına pişmesi için yerleştirilir. Ortalama yirmi yirmi beş dakika kadar pişimi sonrasında kürdan ile pişmeyen yeri var mı diye bakıldıktan sonra fırından çıkartırız. Pandispanya hamurumuz hazır ve ters çevirerek kalıbın içerisinden çıkartılıp soğumaya bırakılır.

Kakaolu yaş pastanın; Kreması için, tenceremizi önümüze alıp içerisine nişastayı, unu, kakaoyu ve şekeri koyup karıştıralım. Üzerine yumurta sarısı ilave edip karıştırırız. Daha sonra içerisine sütü ilave edip homojen bir kıvama gelinceye kadar kaynatırız. Kaynamaya başladığında ocaktan alıp içerisine tereyağı ve vanilya ilave ederek çırparız. Ara ara bir tahta kaşık yardımı ile karıştırarak ılınmasını çabuklaştırırız. Kremamızın kurumadan soğuması için üzerini streç ile kapatıp bekletiriz. Diğer tarafta soğuyan pandispanya kalıbımız ortasından paralel şekilde iki parça elde etmek için kesilir. Pandispanyalar yaş pasta kalıpları üzerine bir kat yerleştirilerek üzerlerine istediğimiz kalınlıkta krema sürerek ikinci kat pandispanya hamuru koyulur ve kalan krema malzemesi de üzerine spatula ile düz bir görünüm alıncaya kadar düzleştirilerek dökülür. Etrafını düzeltip buzdolabına yerleştirdiğimiz yaş pastamız neredeyse hazır olmak üzeridir. Soğuyup donma seviyesi istenilen kıvama geldiğinde kakaolu yaş pastamız hazır ve herkese servis edilebilir hale gelmiştir.

Afiyet olsun.
" } ] }