{ "title": "Portakallı Kakaolu Kek", "image": "https://www.kakaolukek.gen.tr/images/portakalli-kakaolu-kek.jpg", "date": "21.01.2024 05:33:32", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Portakallı Kakaolu Kek, keke hemen her kişinin en fazla severek tükettiği hamur işidir. Genellikle her evde en az haftada bir ya da iki defa kakaolu, portakallı, meyveli, sade, çikolatalı, limonlu, tarçınlı kekler pişirilmektedir. Çocuklar en çok kakaolu ve çikolatalı keki severek tüketmektedir. Aslında kekin yapımı oldukça kolaydır. Fakat bazı hanımlar kendi keklerinin çok fazla kabarmadığını ve güzel olmadığını düşünmektedir. Oysaki kekin hamurunu hazırlarken toz şeker ve yumurtayı iyice çırptıktan sonra geriye kalan malzemeleri sırası ile tahta kaşık kullanarak devam edilmelidir. Eğer bu şekilde kek hamurunu hazırlarsanız muhteşem havalı bir kek pişirmiş olursunuz. Portakallı kakaolu kek yaparken hem portakalın suyunu hem de portakalın kabuğunu rendeleyerek hazırladığınızda mükemmel bir portakal aroması yakalamış olursunuz. Kek ayrıca hanımların beş çayında, altın günlerinde, kahvaltıda ve okulda çocuklar için vazgeçilmeyen bir lezzettir.

Portakallı Kakaolu Kek İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Portakallı Kakaolu Kekin Nasıl Yapılır?

İlk önce derin bir kâsenin içerisine yumurtaları alalım ve mikser ile köpürene kadar iyice çırpalım. Daha sonra sırası ile malzemeleri ekleyerek çırpmaya devam edelim. Önce sıvı yağını, sütü, portakal suyunu ilave edip çırpma işlemine devam edelim. Ardından unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip içinde topak kalmayacak şekilde iyice karıştıralım. Yağladığınız kek kalıbının içerine kek harcının yarısını dökelim, geriye kalan kısmını kakao ekleyerek karıştıralım. Daha sonra kakaolu kek ile hazırlanan harcını da kalıbın içerisine ilave edelim. Ardından hazırladığınız portakallı kakaolu kekin üzerine bıçak ile çizikler yapalım. Kek için kullandığımız portakalın kabuklarını küçük olacak şekilde doğradıktan sonra kalıbın içerisindeki kek hamurunun üzerine serpiştirelim. Keki soğuk fırında pişirmek daha iyi kabarmasını sağlar. 175 dereceye ayarlanmış olan fırına keki koyalım ve ilk 20 dakika fırının hiç kapağını açmadan keki pişirelim. Portakallı kakaolu keke kabarıp pişmeye yakın iken kürdan ile pişip pişmediğini kontrol edelim. Portakallı kakaolu kek piştikten sonra fırından çıkaralım ve soğuduktan sonra kalıptan çıkaralım ve dilimleyerek servis tabağının içerisine alalım.

Afiyet olsun.
" } ] }