{ "title": "Pratik Kakaolu Kurabiye", "image": "https://www.kakaolukek.gen.tr/images/pratik-kakaolu-kurabiye.jpg", "date": "19.01.2024 16:27:21", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Pratik kakaolu kurabiye, klasik kurabiye tariflerinden sıkıldıysanız ve farklı bir alternatif arıyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Misafiriniz için kek yapmış ve yanına alternatif ve pratik bir tarif arıyorsanız pratik kakaolu kurabiye tarifini deneyebilirsiniz. Sade klasik bir kurabiye yapmaktansa gözlere ve damaklara hitap eden bu tarif emin olun ki daha iyi bir alternatif olacak. Tercihe göre içerisinde damla çikolata kullanabilirsiniz. Ağızda dağılan özellikte bir kurabiye istiyorsanız toz şeker yerine pudra şekeri tercih edebilirsiniz. Ufak dokunuşlarla ve kendinizden bir şeyler katarak tarifi zenginleştirebilir, her defasında aynı tariften farklı lezzetler çıkabilirsiniz.

Pratik kakaolu kurabiye için gerekli malzemeler
Pratik kakaolu kurabiye nasıl yapılır?

Çukur bir kabın içine yumurtalar kırılır. Üzerine sıvıyağ, kakao, toz şeker eklenip homojen bir şekilde karıştırılır. Başka bir kabın içinde katı malzemeler birleştirilir. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakao kaba alınarak harmanlanır. Üzerine nutella alınır ve diğer sıvı malzemelerin olduğu kaba aktarılır. Homojen bir şekilde yoğrularak kurabiye hamuru hazırlanmış olur. Pratik kakaolu kurabiye hamuru 10 dakika dinlendirildikten sonra arzuya göre istenilen şekil verilir. Şekillendirilen hamur yağlı kâğıt serilmiş fırın kabına dizilir. Fırın önceden 170 derecede ısıtılarak kurabiyeler ısınmış fırına verilir. Ortalama olarak 15-20 dakika pişirilir. Pişen kurabiyeler fırından alınıp üzerine pudra şekeri serpiştirilerek servise sunulur.

Afiyet olsun.

" } ] }