{ "title": "Yumuşak Kakaolu Kek", "image": "https://www.kakaolukek.gen.tr/images/yumusak-kakaolu-kek.jpg", "date": "20.01.2024 01:19:09", "author": "ilknur Gulec", "article": [ { "article": "Yumuşak kakaolu kek, yumuşak kek herkesin çok severek yediği bir tariftir. Özellikle diş problemi olanların ilk tercihleridir. Bir de kakaolu olursa bu yumuşak kek, çay davetlerinizin vazgeçilmezi haline gelebilecek bir kıvamdadır. Adından da anlaşıldığı gibi diğer keklere oranla daha yumuşak bir kıvamdadır. Kekimizin yumuşak olması için kullanılacak malzemelerimizin oda sıcaklığında olması gerekmektedir. Ayrıca yumurtaların iyice çırpılmış ve köpük haline gelmiş olması gereklidir. Malzemeler arasında yoğurt yerine süt kullanımı da kekimizin sünger gibi yumuşacık olmasına yardımcı olacaktır. Son olarak kekimizi pişirdikten sonra hemen fırından almayalım. Fırının kapağını açarak kek tepsisini ağzı açık fırında bekletirsek, bu kekin daha yumuşak olması ve içini çekmesine yardımcı olacak önemli bir ayrıntıdır. Bu kadar ayrıntıdan sonra şimdi de lezzetli yumuşak kakaolu kek yapmaya çalışalım bakalım, başarılı olabilecek miyiz?

Yumuşak kakaolu kek için gerekli malzemeler
Yumuşak kakaolu kek nasıl yapılır?

Kekimizin yapımına başlamadan önce unlu malzemeleri ayrı bir kaba alıp ve karıştırıp hazır hale getirelim. Önce unu koyalım daha sonra kabartma tozunu ekleyelim ki kekimiz güzel kabarsın. Ardından karıştırma kabımızda yumurtalar ile bir su bardağı şekerimizi krema kıvamına gelecek kadar çırpalım. Devamında içerisine kalan diğer sıvı malzemeleri de ilave edip, itinalı bir şekilde 3 dakika kadar çırpalım. Sıvı malzemeler ile çırpma işlemimizi bitirdikten sonra unlu karışımı da karıştırma kabımıza alarak tüm malzemeyi vazgeçmeden 4 dakika kadar çırpalım. Çırpma işlemini tamamladıktan sonra yağladığımız kalıbımıza hamurumuzu dökelim ve önceden ısıtmış olduğumuz fırında 30-35 dakika kadar pişirelim. Kürdan ile piştiğini kontrol ettiğimiz kekimizi, piştikten sonra 10-15 dakika kadar fırının kapağı açık kalacak şekilde beklemeye bırakalım. Kekimizi fırından aldıktan sonra ister ılık isterseniz soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }