{ "title": "Yumuşak Kakaolu Kek", "image": "https://www.kakaolukek.gen.tr/images/yumusak-kakaolu-kek.jpg", "date": "20.01.2024 01:19:09", "author": "ilknur Gulec", "article": [ { "article": "Yumuşak kakaolu kek, yumuşak kek herkesin çok severek yediği bir tariftir. Özellikle diş problemi olanların ilk tercihleridir. Bir de kakaolu olursa bu yumuşak kek, çay davetlerinizin vazgeçilmezi haline gelebilecek bir kıvamdadır. Adından da anlaşıldığı gibi diğer keklere oranla daha yumuşak bir kıvamdadır. Kekimizin yumuşak olması için kullanılacak malzemelerimizin oda sıcaklığında olması gerekmektedir. Ayrıca yumurtaların iyice çırpılmış ve köpük haline gelmiş olması gereklidir. Malzemeler arasında yoğurt yerine süt kullanımı da kekimizin sünger gibi yumuşacık olmasına yardımcı olacaktır. Son olarak kekimizi pişirdikten sonra hemen fırından almayalım. Fırının kapağını açarak kek tepsisini ağzı açık fırında bekletirsek, bu kekin daha yumuşak olması ve içini çekmesine yardımcı olacak önemli bir ayrıntıdır. Bu kadar ayrıntıdan sonra şimdi de lezzetli yumuşak kakaolu kek yapmaya çalışalım bakalım, başarılı olabilecek miyiz?