Ayrıca üzerine dökmek içinde Hindistan cevizi ayarlayabilirsiniz.
Derince bir kâse içerisine vanilya, kabartma tozu, şeker, sıvı yağ, kakao yumurta ve margarin ilave edilerek bir robot yardımı ile iyice karışana kadar çırpılmalıdır. Karışımın içerisindeki şekerler eriyinceye ve özleşinceye kadar çırpma işlemine devam edilir.
Daha sonra içerisine un yavaş yavaş ilave edilerek bir kaşık yardımı ile yavaş yavaş karıştırılır. Bütün un döküldükten ve karışımın içerisinde kaybolduktan sonra topaklanmalar olmasın diye karışım ellerimize yapışmayan bir hamur haline gelene kadar yuğurulmalıdır. Aksi takdirde topaklanmalar meydana gelebilir. Daha sonrasında elimizde yapışmayan bir hamur elde ederiz. Hamurumuz bir tarafta beklerken biz iç harcımızı hazırlarız. Tekrar bir kâse içerisine iç harç malzemeleri ilave edilerek bir güzel karıştırırız. Böylelikle istediğimiz iç harcını elde edebiliriz. Bir kenarda bekleyen hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak içerisini bir parmak genişliğinde bastırarak açarız ve iç harcımızdan koyarız. Tekrar iç harcı dışarı çıkmayacak şekilde etrafı kapatılarak önceden yağladığımız fırın tepsisi içerisine dizilir. Bu işlem tüm hamur bitene kadar tekrar edilerek yapılır. Hamur bittikten sonra parçalarımızın üzerine istediğiniz miktarda süs olarak Hindistan cevizi serpiştirebilirsiniz. Artık
Hindistan cevizli kakaolu kurabiyemizin hamuru hazır ve pişirilebilir. Daha önceden 170 derecede ısıttığımız fırın içerisine yerleştirilerek ortalama yirmi beş dakika kadar pişirildikten sonra görüntüsü kırmızımsı ve kabarık bir hal aldığında çıkartılır. Yalnız heresin fırını aynı sürede pişirmeyebilir. Siz kendiniz kontrol ederek zamanı belirleyebilirsiniz. Artık
Hindistan cevizli kakaolu kurabiyemiz hazır ve servis edilebilirdir.
Afiyet olsun.