Kakaolu Bisküvili Pasta, Bisküvili pasta yapmak için kullanılacak olan bütün malzemeler rahatlıkla tüm marketlerden temine edilebilir. Özellikle çocuklar kakaolu olan her türlü pastayı sevdiği için bu pastayı da severek tüketir. Muhallebi ile kakaolu bisküvinin birleşiminden ortaya muhteşem bir lezzet çıkar. Lezzetinin yanı sıra yapımı da oldukça basit ve pratiktir.
Ansızın gelen misafirler için çayın ya da kahvenin yanında sunulabilecek en iyi kurtarıcıdır.
Kakaolu Bisküvili Pasta İçin Gerekli Malzemeleri
2 paket sade pötibör bisküvi,
Kreması için
5 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
Üzeri için
1 paket krem şanti,
1 su bardağı soğuk süt,
Süslemek için
Hindistan cevizi
Kakaolu Bisküvili Pasta Nasıl Yapılır?
Kakaolu bisküvili pasta tarifi için öncelikli olarak pasta kreması hazırlanır. Derin bir tencerenin içerisine tereyağı konur. Tereyağı ile un kısık ateşte kavrulmaya başlanır. Unun kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam edilir. Un kavrulduktan sonra üzerine süt ilave edilerek tel çırpıcı ile iyice karıştırılır. Süt kıvam bulduktan sonra içerisine toz şeker ilave edilir. Şekerler iyice eridikten sonra nişasta, vanilya ve kakao ilave edilir. Muhallebi kaynama noktasına gelince üzeri göz göz olacaktır.
Bu esnada muhallebi ocaktan alınır. Muhallebi içerisinde topaklanmalar varsa mikser kullanılarak muhallebinin kıvamı düzeltilir. Muhallebi macun gibi bir kıvam halini alana kadar mikser ile çırpılır. Bunun için gerekli süre yaklaşık 5-6 dakika kadardır. Diğer bir yandan 1 paket krem şanti bir bardak süt ile çırpılmaya başlanır. Köpük gibi bir görüntü elde edilene kadar çırpılma işlemine devam edilir. Krem şanti hazırlandıktan sonra ılınan kremanın içerisine eklenerek kaşık yardımıyla krema havalandırılarak karıştırılır. Pasta yapımı için uygun bir borcam tercih edilir. Borcamın tabanı biraz ıslatıldıktan sonra pötibör bisküviler yan yana aralarında boşluk kalamayacak şekilde tek kat halinde dizilir. Bisküvilerin üzerine kremadan dökülür ve bir ıspatula yardımıyla düzeltilir. Kremanın bisküvilerin üzerini kaplayacak şekilde dökülmesine dikkat edilmelidir. Aynı işlem 4 kat olacak şekilde tekrarlanır. Kakaolu bisküvili pasta hazırlandıktan sonra üzeri streç ya da folyo ile kaplanarak soğuması için buzdolabına kaldırılır. Yaklaşık 3-4 saat dinlendikten sonra buzdolabından çıkarılan kakaolu bisküvili pasta kare şeklinde kesilerek servis tabağına alınır. Üzerine biraz Hindistan cevizi serpilerek sunum yapılır.
Afiyet olsun.
20.01.2024 01:25:15
Kakaolu Bisküvili Pasta ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024