Öncelikle karıştırmak için kendimize bir kap ayarlıyoruz. Bu kabın içerisinde yumurtaları kırıyoruz ve toz şekeri ilave ediyoruz. Mikserimizi en hızlı ayara getirip iyice çırpıyoruz. Şeker ve yumurta iyice karıştığı zaman köpük, köpük bir görüntü ortaya çıkacaktır.
Daha sonra bu karışına sütü ve sıvı yağı da ilave edip tekrar çırpmaya devam ediyoruz. Ardından kakao ve vanilyayı ilave ediyoruz. Bu aşama mikserin devrini biraz düşürebilirsiniz. Çünkü malzeme koyulaşmaya başladığı için zorlanmaya başlayacaktır. Karışıma un ve kabartma tozunu da ilave edip ağır ağır karıştırmaya devam ediyoruz. Bu aşamadan sonra mikserle ayrılıyoruz. Tahta kaşıkla yolumuza devam edeceğiz. Damla çikolata ve nutellayı ilave edip tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Damla çikolatanın kek kalıbının tabanına yapışmasını önlemek için biraz una bulayıp ilave edebilirsiniz. Bu bir püf noktası olsun. Harcımız için hazırladığımız kek kalıbının içerisin iyice yağladıktan sonra içerisinde harcı boşaltıyoruz. Bu aşamada kalıbı hafif hafif tezgâha vurursanız tabandaki içerisindeki hava boşlukları kapanacaktır. Fırınımızı 160 derecede ısıtıyoruz ve keki pişmeye bırakıyoruz. Fırın ısıları ve çalışma prensipleri değişkenlik gösterdiği için siz kontrol ederek pişirin. Ortalama 50 dk civarında pişme gerçekleşmektedir. Ama ilk 25 dk kapağı açmayın. Daha sonra kürdan ile kontrol edersiniz. Kürdan üzerinde hamur parçaları kalmıyorsa kek olmuştur. Piştikten sonra bir 10 dk dinlendirin sonra servis tabağınıza alıp dilimleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Gördüğünüz gibi
kakaolu çikolatalı kek tarifimiz oldukça basit. İlk başta dediğim gibi sizde çikolatalı dondurma ile deneyebilirsiniz. Ama abartmayın lütfen. Şimdiden başarılar ve afiyet olsun.