Kakaolu Islak Kek; Beş çaylarının yanında ikram edilebilecek, büyük küçük herkesin beğenisini kazanacak harika bir kek çeşididir. Hemen bayatlamayan özelliği ile favori kekler arasında yer almaktadır.
Kakaolu Islak Kek İçin Malzemeleri
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak az sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Kakaolu Islak Kekin Sosu için
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı kakao
Kakaolu Islak Kek Nasıl Yapılır?
Yumurta ve şeker uygun bir kabın içine alarak köpürene kadar çırpın.
Üzerine sıvıyağ ve süt ilave ederek çırpmaya devam edin. Kakaoyu, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eledikten sonra karışıma ilave edin ve tahta kaşık yardımı ile iyice karıştırın. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine hazırladığınız karışımı düzgün bir şekilde yayın. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişmeye bırakın.
Bu arada kek pişerken kekin sosunu hazırlamaya başlayın. Bütün sos malzemelerini ufak bir tencereye alarak kısık ateşte şeker eriyinceye kadar ılıtın. Pişen keki hafif ılıdıktan sonra kare şeklinde kesin. Üzerine ılıttığınız sosu eşit miktarda dökün. (Kek soğumadan dökerseniz kek istenilen yumuşaklıkta olmayabilir) Artık kakaolu ıslak kek servis için hazır.
Kek dilimlerini servis tabağına alarak üzerini Hindistan cevizi ya da toz fıstık ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.