Kakaolu Pandispanya
Kakaolu pandispanya; bu pandispanya kakaolu pastaların vazgeçilmezidir. Dışarıdan hazır olarak aldığımız pandispanyalar çoğu zaman bizi tatmin etmez üstleri bazen çok yanmış kıtır kıtır olabiliyor. Bu tarif ile yumuşacık bir pandispanya hazırlayacağız.
Kakaolu pandispanya için gerekli malzemeler- 3 yumurta (Sarılarını ve aklarını ayrı kaplara ayıralım)
- Yarım su bardağı kadar un
- Yarım su bardağı kadar şeker
- 2 yemek kaşığı kadar kakao
- 1 yemek kaşığı kadar nişasta
- 1 çay bardağı ılık su
- Bir tutam tuz
Kakaolu pandispanya nasıl yapılır?
Sarı ve beyazlarını birbirinden ayırmış olduğumuz yumurtaların aklarına tuzumuzu ekleyip çırpma teliyle güzelce çırpıyoruz.
Yumurta aklarımız beyazlaşıp kabarıncaya kadar çırpma işlemimizi sürdürüyoruz. Diğer kâsede bulunan yumurta sarılarına da şekerimizi ekleyip onu da güzelce çırpıyoruz. Yumurta sarılarını çırptığımız karışımı karıştırma kabına alıyoruz ve üzerine ılık suyumuzu ekliyoruz. Bu esnada yine çırpmaya devam ediyoruz. Güzel bir pandispanya yapmak istiyorsak bıkmadan çırpmayı devam ettirmemiz gerekmektedir. Yumurta sarılarını çırptığımız kaba, nişasta, kakao ve un karışımını sırasıyla yavaş yavaş ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz. Homojen bir karışım elde ettikten sonra çırpma işlemini bitirip, diğer tarafta beyazlaşıp kabarmış olan yumurta aklarını da karışımımıza ilave ediyoruz. Ekleme işlemini yaparken yumurta aklarının kabarıklığının sönmemesine çok dikkat ediyoruz.
Bunun için karışımı çok fazla karıştırmadan hafifçe alt üst ediyoruz. Malzemeler arasında kabartma tozunun olmaması yumurta aklarının, pandispanyamızı aynı şekilde kabartmasından dolayıdır.
Fırın tepsimizin içerisine tereyağı ile güzelce yağladıktan sonra karışımımızı tepsimize aktarıyoruz. Üzerini güzelce düzleştirdikten sonra birkaç defa tepsimizi tezgâha vuruyoruz ki içerisindeki hava kabarcıkları dağılsın ve pandispanyamızın şeklı daha güzel olsun. Kakaolu pandispanyamızı önceden ısıtmış olduğumuz 180 derece fırında pişirmeye bırakıyoruz. Kakaolu pandispanyamız pişirken ilk yarım saat kesinlikle fırınımızı açmıyoruz, eğer açarsak kekimizin ortası çöker. Pandispanyamızın pişip pişmediğini kürdan batırarak anlayabiliriz. Kürdanımız temiz çıktıysa pandispanyamız pişmiş demektir. Pandispanyamız soğuduğunda pastalarınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.
19.01.2024 03:58:36
Kakaolu Pandispanya ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|