Kakaolu yumuşak kek, için öncelikle derin bir kap alınır ve içine 2 yumurtanın beyazı ile bir çay bardağı şeker iyice çırpılır. Köpürene kadar bu işleme devam edilir. Ayrı bir kapta yumurta sarıları iyice çırpılır ve üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ eklenerek çırpılır. Daha sonra süt yavaşça eklenerek çırpılır. Ayrı bir kapta kabartma tozu, şekerli vanilin, kakaoyu ve unu harmanlayarak bu karışıma yavaş yavaş döküp çırpın. Rengini arzu ettiğiniz ölçülerde kakao ile fazla aktarabilirsiniz. Unu ben başlangıç olarak bir su bardağı kullandım. Ama siz ölçünüze göre normal kek harcından biraz daha cıvık bir hamur elde edecek kadar dökün. Daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin.
Hamur kabarana kadar kapağını açmayın. Kek piştikten sonra kürdan yardımı ile keki delin. Eğer pişmiş ise fırından hemen çıkarın. Üzeri kızaran içi cıvık kalan keki tekrar fırına verin.
Afiyet Olsun.