Geniş bir kabın içerisine 2 adet yumurtaları ve 2 su bardağı toz şekerini mikser yardımı ile şeker eriyinceye kadar çırpalım.
Çırpılan yumurta ve şekerin üzerine 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 su bardağı sütü ve 1 fincan yoğurdu ekleyip tekrar güzelce çırpılmasına yardımcı olalım. Çırpılan malzemelerin üzerine 3 su bardağı unu ekleyip, 1 paket kabartma tozunu ilave ederek karıştırılmalıdır. Kek harcımızın yarısını başka kaba koyarak yarısına 3 yemek kaşığı olan kakaoyu ekleyerek sade kakaolu kek tarifinin harcını eşit ayırmalıyız. Ayrılan kek harcını kek kalıbının içerisini yağlayıp çok az un serperek üzerine, dilediğiniz harcı koyarak sade harcı alta üzerine kakaolu olanı dökerek 200 derece ısıtılmış olan fırının içerisinde 40 dakika pişirerek kontrol edilmelidir. Bir bıçak veya kürdan yardımı ile pişip pişmediğine bakarak anlamanız mümkündür. Pişen
sade kakaolu kek tarifiniz piştiğine emin olunca fırından alarak soğumasını bekleyelim. Soğuyan kekiniz lezzetli ve renkli görünümü ile servise hazırdır.