Kakaolu Tatlılar; Özellikle çocuklar için vazgeçilmezler arasında olan kakaolu ve çikolatalı tatlılar Türk mutfağının da gözde lezzetleri arasında yer almaktadır. Her yaş grubunun damak tadına hitap eden kakaolu tatlıların yapım aşaması oldukça eğlenceli ve yapım sonrası ise tam biz lezzet şölenidir. Eşsiz lezzetini yani sıra görselliği ile de göze hitap eden kakaolu tatlılar birçok farklı tarife sahiptir.
Kakaolu Islak Kurabiye Malzemeleri
- Üç yemek kaşığı tepeleme kakao
- İki adet yumurta
- Yarım paket margarin veya tereyağı
- Bir çay bardağı toz şeker
- Bir çay bardağı sıvı yağ
- Bir paket vanilya
- Bir paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Şerbeti İçin;
- Üç çay bardağı su
- İki buçuk su bardağı toz şeker
Kakaolu Islak Kurabiye Yapılışı
Derin bir kap içinde yumurta, kakao, toz şeker ve diger malzemeler iyice yoğurularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Hamur on dakika kadar dinlenmeye bırakılır ve bu sırada tatlımız için serbet hazırlanır. Küçük bir tencere içerisine su ve şeker eklenerek karıştırılır ve kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayan şerbetin üzerine birkaç damla limon suyu ilave edilir. Yaklaşık on dakika kadar serbet kaynamaya bırakılır. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizin içinde yuvarlanır ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Tüm hamur bitinceye kadar bu işlem devam eder. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında çok kızartılmadan tatlılar pişirilir ve ılık halde iken şerbeti soğuk olacak şekilde üzerine dökülür.Kakaolu Islak Kurabiye hazır. Süslenerek servis edilir.
Kakaolu Browni Kek Malzemeleri
- Üç adet yumurta
- İki su bardağı süt
- Bir su bardağı sıvı yağ
- Bir su bardağı toz şeker
- Üç yemek kaşığı tepeleme kakao
- Bir paket kabartma tozu
- Bir paket vanilya
- Aldığı kadar un
Kakaolu Browni Kek Yapılışı
Öncelikle tüm kek yapımlarında olduğu gibi yine yumurta ve şeker bir kap içerisinde köpük köpük oluncaya kadar çırpılır. Ardından sıvı yağ, kakao ve süt de eklenerek iyice karıştırılır. Bu karışımdan bir su bardağı alınarak daha sonra sos olarak kullanmak üzere ayırıyoruz. Karışımın üzerine kabartma tozu ve vanilya eklenerek unu katılır ve akışkan bir kıvam alıncaya kadar un eklenir. Hazırlanan kek hamuru yağlanmış olan fırın tepsisine dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Kekin pişme sırasında bir su bardağı süt ve kek hamurundan ayırdığımız kakaolu karışım küçük bir tencere içerisinde bir taşım kaynatılır. Bu karışıma istenirse şeker de eklenebilir. Pişen kekin üzerine sosumuzun kekin ilk sıcağı geçtikten sonra her yerine gelecek şekilde dökülür. Üzeri fındık, ceviz veya çeşitli şekillerde süslenerek servis edilir. Kakaolu Browni Kek hazır.
Afiyet olsun.